Holistische Psychologie

Holistische Psychologie Holistic Psychology

 

Nieuwe of Holistische Psychologie /
                                      New or Holistic Psychology

nederlands

english

auteur: Annette Vogels

 

Een onderzoek naar het wezen van de menselijke motivatie.


Dit werk omvat een theorie, een gedetailleerde uitwerking en de therapiebeschrijving betreffende de problematiek die voorkomt bij mensen die een gebrekkig of geen gevoel van eigenwaarde/zelfrespect hebben kunnen ontwikkelen.

Er komen vele facetten aan het licht van de diepere oorzaak van het menselijk lijden in de verschillende dimensies van het bestaan:  psychisch, emotioneel, fysiek. De ziel wordt beschouwd als essentieel maar kan niet worden beschreven bij gebrek aan kennis daarover.

Het is raadzaam allereerst het overzicht te bestuderen zodat er een idee ontstaat van de opzet van dit werk.

De lezer wordt uitgenodigd deze methode van probleemoplossing voor zichzelf te hanteren ten einde de kwaliteit van zijn/haar leven te verbeteren. Tevens verzoek ik degenen die daarvoor op de juiste plaats vertoeven om mijn bevindingen wetenschappelijk te onderzoeken en mee te helpen om dit model te stabiliseren, teneinde het lijden der mensheid te verlichten.

NB Er is op dit moment (januari 2011) een gloednieuwe website in de maak waarin de onderhavige Holistische Psychologie beter is onderbouwd en geillustreerd. Wij houden U er graag van op de hoogte als deze site live gaat.

Ondertussen is het ons een groot genoegen de link te leggen tussen ons werk en dat van de praktijk van Paul Kortman en Peter Kemperman.


This text is copyright 1999 by Annette Vogels