fysieke spanningen

 

De druk waaronder het psycho-emotioneel gestoorde individu leeft is zeer groot.  Alles hangt voor hem of haar af van de mate waarin hij/zij erin slaagt zijn ego-referenties te realiseren of tenminste eraan kan werken de voorwaarden ertoe te creeren of in stand te houden. Een grote mate van controle wordt eraan de dag gelegd. Het is een situatie waarin er hooguit een paar uur van relatieve ontspanning is te bereiken, n.l. wanneer er een ego referentie is bereikt. Dat is het ultieme moment waarnaar de door het  psycho-emotioneel ego gestuurde persoon streeft: het moment waarop hij zich goed voelt over zich zelf. Even is hij tevreden over zich zelf . Dit is het moment van het fictieve gevoel van eigenwaarde. De psycho-emotioneel gestoorde mens heeft de vloek over zich dat hij zijn gevoel  van eigenwaarde moet verdienen en dat gunt hem slechts potentieel een paar uur rust. Daarna treedt de oude twijfel weer op tesamen met de dwang de kick te herhalen.

Een en ander lijdt tot grote fysieke spanningen die kunnen resulteren in ontwrichtingen. Zowel spier als zenuwaandoeningen kunnen het gevolg zijn. Hartkloppingen, overmatige transpiratie, migraine (!), krampen en spasmen, premenstruele spanningen en menstruele pijn, menopause problemen als opvliegers (!) en vele andere. Onnodig op te merken dat fysieke spanning zelf weer de grond kan zijn voor andere problemen, ongelukken (!).

Door het gebrek aan inzicht in deze materie worden deze aandoeningen alleen symptomatisch bestreden of verdoofd. (vgl homeopathie). Het gevolg is weer (net als bij het gebruik van slaaptabletten) dat de aanleiding van deze spanningen niet wordt getraceerd en dus niet kan worden behandeld.
Zodoende treedt er (soms)  verlichting van de symptomen op maar op de lange duur verergering van de aanleiding, aangezien men nog langer meehelpt de hegemonie van het psycho-emotioneel ego in stand te houden en men dus nog verder af raakt van het Echt-Eigenlijk-Ik.  En ook geldt dat door het ontstaan van fysieke klachten het voldoen aan de ego-referenties nog veel moeilijker gemaakt wordt en de persoon in kwestie met nog meer spanningen daarover te maken krijgt.

 

 

This text is copyright 1999 by Annette Vogels